Toont alle 9 resultaten

EDC Zakmessen (Every Day Carry)

EDC zakmessen zijn lekker compacte messen die je gemakkelijk bij je draagt. De term EDC (Every Day Carry) is over komen waaien uit de VS en is met name van toepassing op zakmessen en zaklampen. Vrij vertaald zijn het producten voor dagelijks gebruik. In de praktijd komt het neer op  messen en zaklampen die niet te groot zijn maar wel groot genoeg zijn voor de dagelijkse klussen.

Wij hebben een speciale selectie gemaakt van zakmessen van prettig formaat en gewicht waardoor je met plezier met je mee neemt én gebruikt!

Benchmade messen

Benchmade Weekender 317-1

299.00

Buck messen

Buck Hexam Zwart

57.99

EDC Zakmessen

Fällkniven U2 Elmax

124.95
140.95
69.95

Buck messen

Buck Onset

279.00

Buck messen

Buck Hiline Gray

64.95
36.49

Waarom is een EDC mes altijd een vouwmes?

Bij ons zijn EDC messen altijd zakmessen. Dit heeft te maken met de regelgeving voor het dragen van een vast mes. Het buitenshuis (in het openbaar) dragen van een vast mes is namelijk niet toegestaan. Het dragen van een zakmes is doorgaans toegestaan. Uiteraard niet in uitgaansgelegenheden, horeca, stadions et cetera.

De uitstraling van je EDC zakmes

Als je een EDC zakmes gaat kopen is het aan te raden om van te voren goed na te denken over de uitstraling van je mes. Je kunt bijvoorbeeld zelf erg gecharmeerd zijn van tactische/militaire messen. Je omgeving zou daar wel eens van kunnen schrikken. Wil je je mes overal kunnen gebruiken, kies dan voor een mes met een wat vriendelijke uitstraling zodat iedereen begrijpt dat je er geen slechte bedoelingen mee hebt.