Toont alle 8 resultaten

Kapmessen en Machete’s

Op zoek naar een kapmes? Wij bieden een groot assortiment kapmessen en machete’s voor allerlei doeleinden. Je treft bij ons alle bekende merken, maten en soorten kapmessen. Weet je niet welk kapmes je het beste kunt kiezen? Neem dat gerust contact op met onze klantenservice voor een goed en vrijblijvend advies!

0481-354040

Let op: Voor de aanschaf van een kapmes dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Uitverkocht
229.00
Uitverkocht
229.00
Uitverkocht
51.99
75.00
Uitverkocht
Uitverkocht
Uitverkocht
599.00

bushcraftmessen

FOX FKMD Parang Bushcraft

249.99

Een kapmes of machete is niet alleen handig in de jungle, maar ook in de tuin. Denk bijvoorbeeld aan het kappen van struiken. Ook zijn deze messen zeer handig in het kader van Bushcraft en survival. Het zijn ideale hulpmiddelen voor het bouwen van een onderkomen, het maken van brandhout en het bewerken van voedsel. Niet voor niets is een kapmes het primaire mes van veel junglestammen wereldwijd!
Als je een kapmes gaat kopen, dan is het belangrijk om op de maat te letten. Een lange versie is ideaal om je een weg mee door de jungle te banen en om struiken weg te kappen. Omdat een langer blad wat flexibeler is, is het weer minder geschikt voor het kappen van bijvoorbeeld brandhout. Veel kapmessen zijn van niet roestvast staal dat erg taai is en veel spanning kan verwerken. Hierdoor zal het blad niet snel breken. Vaak zit er dan een roestwerende matzwarte coating op. Er zijn gelukkig ook versies met roestvast staal, hiervan is het blad vaak wat dikker en zijn ze wat duurder in aanschaf.