Toont alle 29 resultaten

Schilmesje kopen?

Dan zit je bij ons goed. Wij bieden je een ruim assortiment aan schilmesjes van verschillende merken en in alle prijsklassen. Van eenvoudig mesje tot roestvast model met houten handvat. Kijk ook eens naar onze handige dunschillers.

Een schilmesje is niet alleen handig voor het schillen van aardappelen maar ook voor het schillen van groente en fruit. Je kunt voor kleine groenten het beste kiezen voor een gebogen model.

Sale!
12.95
21.95
57.95
37.99
32.49

schilmesjes

Aspergeschiller RVS

9.95
12.95
Uitverkocht

schilmesjes

Icel Schilmesje RVS

4.99
4.49
4.95
10.49
4.95
4.95
23.95
15.95

Soorten schilmesjes

Er bestaan zowel gebogen als rechte schilmesjes. De ronde ofwel gebogen versies hebben vaak een wat korter blad. Dankzij de ronding zijn ze ideaal voor kleine aardappelen of ronde fruitsoorten. De rechte versies hebben een blad dat een beetje flexibel is. Deze zijn ideaal voor grotere aardappelen en groenten.

Onderhoud

Roestvaste schilmesjes zijn doorgaans gemaakt van carbonstaal. Deze staalsoort is niet roestvast maar laat zich eenvoudig slijpen. dit betekend niet dat deze messen meteen gaan roesten. Als je ze na gebruik schoon en droog opbergt, is er niets aan de hand. Wel zijn deze schilmesjes gevoeliger voor verkleuringen. De roestvaste versies zullen minder snel verkleuren en kunnen doorgaans ook gewoon in de vaatwaser.

Japanse schilmessen

Onze Japanse schilmessen zijn gemaakt uit hoogwaardig AUS-8 of AUS-10 staal. Deze staalsoorten zijn niet alleen roestvast, maar ze zijn ook veel harder dan Europese staalsoorten. Hierdoor blijven ze dus veel langer scherp dan een standaard mes.