Toont alle 7 resultaten

Kinderzakmes kopen?

Veel kinderen kunnen niet wachten tot ze oud genoeg zijn om een zakmes te mogen hebben. Een zakmes heeft altijd veel aantrekkingskracht op kleine stoere jongens en meisjes. Als ouder is dat misschien wat minder leuk. Gelukkig zijn er een aantal kinderzakmessen die wat veiliger in gebruik zijn dan een normaal mes.

Deze kinderzakmessen hebben een stompe punt waardoor kinderen er onder begeleiding goed mee kunnen werken. Hoewel niet zo scherp geslepen als een scheermes, zijn deze kinderzakmessen wel scherp.

Voor de echte kleintjes hebben we ook een aantal modellen niet niet geslepen zijn. Deze zijn leuk om bijvoorbeeld een boterham mee te smeren.

Wij adviseren om uw kind nooit een kinderzakmes te laten gebruiken zonder toezicht van een volwassene. Leer uw kind veilig omgaan met een mes.

Uitverkocht
29.95
Uitverkocht
29.95
29.95

Kinderzakmessen en de wet

Gek genoeg is er voor het bezit of aanschaf van een vouwmes geen leeftijdseis. Toch is het onverstandig om een kind zelfstandig over een zakmes te laten beschikken. Wel is het leuk om takjes mee te slijpen in de tuin, op vakantie of bij de scouting. Wij adviseren dit altijd onder toezicht van een volwassene te laten geschieden.

Tips voor veilig gebruik

Leer kinderen altijd van zich af te snijden.
Nooit rennen met een geopend zakmes.
Let op met het sluiten dat de vinger niet tussen het blad en het handvat komt. het klinkt wellicht vreemd, maar een bot mes is doorgaans gevaarlijker dan een scherp mes. Met een scherp mes zal je namelijk minder snel uitschieten. Heb je dus een geslepen mes? Slijp het dan regelmatig waardoor je voorkomt dat het bot wordt.

Vanaf welke leeftijd?

Veel mensen vragen ons vanaf welke leeftijd een mes aan te raden is. Omdat jongere kinderen nog geen optimale coördinatie hebben tussen het oog en de hand adviseren wij een minimum leeftijd van een jaar of acht.