Gerber StrongArm Review

Het was al weer een tijd geleden dat we een nieuw tactisch mes van Gerber konden testen, maar vandaag was het dan toch zo ver. Met de review van de toch al wat oudere LMF2 nog vers in het geheugen, op naar het nieuwe StrongArm mes!

Uit de doos

Een van de eerste dingen die ik dacht bij het uit de doos halen was…wat issie klein! Dus ik heb hem snel naast het LMF mes gehouden en dan blijkt toch dat het allemaal wel mee valt. Het Gerber StrongArm mes oogt wat kleiner maar is eigenlijk vooral wat slanker en meer gestroomlijnd. Het mes ligt eigenlijk meteen goed in de hand en voelt niet te zwaar aan!

Het tweede wat direct opvalt is de lichtgewicht schede waar het mes netjes in opgeborgen is. Maar daar later meer over.

StrongarmLMFBlad

Het blad van het Gerber StrongArm mes is wat slanker dan dat van het LMF mes maar is wel van dezelfde lengte. Hierdoor is het een wat feller tactisch mes dan het LMF mes dat meer een survival mes is. Het blad is 12.2 cm lang, 3 cm hoog en 4.82 mm dik. Het blad heeft een drop point vorm en is voorzien van een matzwarte coating. Het blad is gemaakt van 420HC staal wat niet het meest exclusieve staal is, maar zeker een goede allround staalsoort is voor dit soort messen.

Links zie je de StrongArm (onder) en het LMFII mes (boven)

 

StrongArm HandvatHandvat

Het handvat van het Gerber StrongArm mes ligt goed in de hand en is effectief net zo groot als dat van het LMF mes. Maar daar zit een veel groter eindstuk achter op het handvat wat gebruikt kan worden als slagijzer. De StrongArm is voorzien van een glasbreker die vergelijkbaar is met die van de Prodigy. Er is meer dan genoeg ruimte voor het plaatsen van de hand. De grip is zelfs nog verbeterd. De speciale ruitvormige structuur is wat grover dan de dot structuur op het LMF mes. Hierdoor nog meer grip. Dit merk je met name tijdens het dragen van handschoenen heel goed.

Ook met de demping zit het wel goed. Het Rubber overmold handvat geeft voldoende demping zonder dat het mes sponzig aanvoelt. Het rubber geeft voldoende trilling door om een zeer direct gevoel te krijgen met het mes, maar zorgt wel voor een wat comfortabele demping tijdens het hakken.

Schede

De schede van het Gerber StrongArm is zeker vernieuwend te noemen. Het laat je het mes dragen aan een broekriem, overdwars dragen, ondersteboven dragen en je kunt het zeer goed en snel bevestigen aan een MOLLE systeem. De schede is gemaakt van lichtgewicht kunststof in combinatie met ballistisch nylon. Het mes valt goed in de vergrendeling en zal niet ongewenst los komen van de schede. Ook niet wanneer je het mes ondersteboven draagt. De schede is verder rammelvrij

Conclusie

Het Gerber StrongArm mes is een degelijk en goed mes. Het is alleen een beetje een mesje van alles. Niet een puur tactisch mes, niet voor 100% een buscraft mes, geen survival mes en ook geen jachtmes. Het is het allemaal een beetje. Maar hier ligt ook meteen de kracht van dit mes. Het is een goed allround mes voor
allerlei toepassingen van gemiddeld formaat. Ja, wat willen we eigenlijk nog meer?

[yasr_multiset setid=0]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *