Toont alle 15 resultaten

Mora messen

Mora messen staan voor hoogwaardige maar betaalbare messen. Ze worden gemaakt in Zweden en zijn van goede kwaliteit. Deze messen worden daarom wereldwijd geliefd bij outdoorliefhebbers en bushcrafters. Daarnaast zijn ze natuurlijk lekker betaalbaar. Hierdoor is er altijd wel een die binnen je budget past.

Welke je ook kiest, je hebt altijd een degelijk, veilig en betaalbaar mes van prima staal!

(Mora heet tegenwoordig Morakniv)

Weet je niet welk Morakniv mes het beste voor je geschikt is? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag op weg! Bel 0481-354040

Wil je meer lezen over dit merk? Bezoek dan hun website!

229.99
99.99

Houtsnijmessen

Mora Beitelmes 12250

14.95
16.99
Uitverkocht
21.95

bushcraftmessen

Mora Garberg Multi Mount

99.00

bushcraftmessen

Mora Garberg

119.00
34.95

Mora messen

Mora Allround 510

13.99
78.99
79.99

bushcraftmessen

Mora BushCraft Forest

42.95

bushcraftmessen

Mora BushCraft Black

47.95

Mora messen

Mora Classic No.1

32.99

Over Mora

Morakniv bestaat al sinds 1891. Het begon met het maken van messen en gereedschappen voor arbeiders. Omdat de oprichter enige jaren in de VS heeft gewoond, werd al snel begonnen met het exporteren naar diverse landen buiten zweden. Mora messen kregen al snel faam vanwege de goede kwaliteit en dat voor een lage prijs. En dat is vandaag de dag nog steeds niet anders. Alle producten worden in Zweden gemaakt van Zweeds staal. Mora producten zijn eenvoudig maar toch zeer degelijk. Je treft ze zowel in de industrie als bij de outdoorliefhebber en jager. Een ijzersterk merk!

Staalsoorten

Niet alle Mora messen zijn gemaakt van roestvast staal. Dit gaat meestal op voor de allergoedkoopste modellen. De duurdere modellen zijn wel gemaakt van roestvast staal. Een veel gebruikte staalsoort is 12C27 staal. Alle Mora messen zijn eenvoudig te slijpen.

Onderhoud

Mora messen zijn lekker degelijk waardoor ze weinig onderhoud vragen. Voor zowel de roestvaste modellen als de modellen van Carbonstaal is het advies om de messen schoon en droog op te bergen. Denk er ook aan dat het verstandig is om de schede af en toe af te spoelen aan de binnenkant en buitenkant.