Samura Kaiju Koksmes 22cm
Het Samura Kaiju Koksmes 22cm is echt een heel professioneel Japans keukenmes. Dankzij het speciale staal en de slijphoek snijdt dit mes werkelijk overal doorheen. Het is namelijk gemaakt van extra hard en roestvast Japans AUS-10 staal en geslepen onder een hoek van 17 graden.
Omdat deze staalsoort veel harder is dan dat van de meeste Europese messen, blijft dit mes echt vele malen langer scherp. Daarnaast heeft het blad een speciale bewerking ondergaan waardoor het minder snel zal kleven.
Het handvat is gemaakt van een mix van houtvezel en kunsthars. Het voelt als hout, het ziet er uit als hout maar het is veel slijtvaster.
Samura messen zijn stuk voor stuk gebaseerd op de traditionele Japanse keukenmessen en zijn gemaakt uit moderne staalsoorten die extra lang scherp blijven. De slijphoek zit tussen Japanse messen en Europese messen in waardoor je ze eenvoudig kunt slijpen en er minder snel bramen aan het blad komen.
- Bladlengte 22 cm
- Lengte totaal 36cm
- Roestvast AUS-10 met hardheid van 60
- 17 graden slijphoek
Zeer fijn koksmes!