Samura Kaiju Santoku Mes
Het Samura Kaiju Santoku Mes is echt een professioneel Japans keukenmes. Dit mes is uitermate geschikt voor het zeer fijn snijden van verse groenten en verse kruiden.
Omdat het gemaakt is van extra hard Japans AUS-10 staal, blijft het eindeloos scherp. Deze staalsoort is namelijk vele malen harder dan het staal waar Europese keukenmessen doorgaan van worden gemaakt. Daarnaast is deze staalsoort roestvast.
Dankzij de speciale vorm en het bewerkte blad heb je minder last van kleven. De slijphoek van 17 graden zorgt ervoor dat dit mes echt vlijmscherp is.
Het handvat is gemaakt van een mix van houtvezel en kunsthars. Het voelt als hout, het ziet er uit als hout maar het is veel slijtvaster.
Samura messen zijn stuk voor stuk gebaseerd op de traditionele Japanse keukenmessen en zijn gemaakt uit moderne staalsoorten die extra lang scherp blijven. De slijphoek zit tussen Japanse messen en Europese messen in waardoor je ze eenvoudig kunt slijpen en er minder snel bramen aan het blad komen.
- Bladlengte 18.5 cm
- Lengte totaal 30.5 cm
- Roestvast AUS-10 met hardheid van 60
- 17 graden slijphoek
Zeer fijn Santoku mes!