Resultaat 1–36 van de 37 resultaten wordt getoond

Slijpsteen of wetsteen kopen?

Slijpsteen of wetsteen kopen? Dan zit je bij ons goed. Wij beiden je namelijk een ruim assortiment aan slijpstenen van bekende merken en voor alle soorten messen. Of je er nu een zoekt voor in het veld, het thuis slijpen of het professioneel slijpen van je messen, wij hebben het voor je!

5.95

Samura Messen

Samura Slijpsteen 400

28.49

Samura Messen

Samura Slijpsteen 8000

44.95
57.99
43.49
124.99
29.99
89.95
69.95
Uitverkocht

Messenslijpers

Spyderco Benchstone fine

69.95
21.95
6.75

Messenslijpers

Adola Slijpsteen

3.95

Over Slijpstenen

Slijpstenen worden al eeuwen gebruik voor het slijpen van messen en gereedschappen. Met name in Japan is het slijpen van messen tot een echte kunst verheven en is het echt een vak!

Zelf slijpen

Daar waar in de voorgaande eeuw de messenslijper nog eens in de zoveel weken aan huis kwam, is die messenslijper tegenwoordig volledig uit het straatbeeld verdwenen. Tegenwoordig slijpen veel mensen hun messen zelf, of ze kopen een nieuw mes zodra het al te bot begint te worden. Ook proberen veel mensen hun mes weer scherp te maken met een messenslijper maar vaak met teleurstellend resultaat.

Hoe moeilijk is het

Het zelf slijpen van een mes is helemaal niet zo moeilijk als je denkt. Je kunt op bijvoorbeeld YouTube heel veel instructiefilmpjes bekijken. Toch vergt het wel enige oefening. We raden je daarom aan om eerst te oefenen met oude afgedankte messen. Heb je die niet? Dan kun je ze wel vinden op een rommelmarkt of kringloopcentrum.