Victorinox

Victorinox is de bekende  fabrikant van Zwitserse zakmessen (Swiss Army Knives) maar maakt tegenwoordig ook hoogwaardige keukenmessen en andere handige producten. Alle messen worden gemaakt in Zwitserland uit hoogwaardig staal. Wat je ook koopt van dit merk, je krijg altijd iets van zeer hoge kwaliteit. Heb je advies nodig? Bel ons dan op 0481-354040.

Wil je meer weten over dit merk? Bezoek dan de Victorinox website!

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.


Victorinox: Het Zwitsers Zakmes

Victorinox staat natuurlijk bekend om het Zwitsers zakmes dat in eerste instantie werd ontwikkeld voor het Zwitserse leger. Maar het werd pas echt populair toen de messen ook op de markt kwamen voor particulieren. Het was het eerste merk dat ook andere gereedschappen toe ging voegen aan hun zakmessen waardoor je er van allerlei klussen mee kunt doen. Hierdoor werd het al snel één van de populairste merken onder Scouting liefhebbers wereldwijd. Voor veel mensen was het Victorinox mes een van de eerste messen die ze kochten of kregen. Je herkent ze direct aan het rode handvat met het bekende kruis als logo. Hoewel, ze worden tegenwoordig ook uitgebracht in andere kleuren en zelfs met houtenhandvatten of aluminium handvatten. Alle zakmessen worden nog steeds in Zwitserland gemaakt.

Overname Wenger

Er was voorheen nog een producent van Zwitserse zakmessen genaamd Wenger. Ook dit merk produceerde voorheen voor het leger. In 2005 heeft Victorinox Wenger overgenomen en de messen en modellen van dat merk zijn nu ondergebracht in de Delémont series.

Keukenmessen

Als je al bijna 130 jaar lang marktleider bent op het gebied van zakmessen is de stap naar keukenmessen niet meer dan logisch. Je ziet Victorinox keukenmessen daarom ook steeds vaker terug in de professionele keuken en bij de kookliefhebber thuis. Deze messen zijn op één uitzondering na gemaakt van degelijk roestvast staal en zijn nagenoeg onverwoestbaar.