Resultaat 1–36 van de 150 resultaten wordt getoond

Zakmessen

Wil jij een zakmes kopen? Dan ben je aan het juiste adres! Wij bieden je een groot assortiment aan zakmessen van vele bekende merken. Het zijn er wellicht wat veel. Heb je geen zin om ze allemaal te bekijken? Neem dan contact op met onze zakmesspecialisten. Wij helpen je graag met het vinden van het juiste mes voor de juiste toepassing.

Bel: 0481-354040

Benchmade messen

Benchmade Weekender 317-1

299.00
Sale!
159.00

Buck messen

Buck Hexam Zwart

57.99

EDC Zakmessen

Fällkniven U2 Elmax

124.95
140.95
69.95
114.95

Buck messen

Buck Onset

279.00

Buck messen

Buck Hiline Gray

64.95

Buck messen

Buck Cavalier

64.99
36.49
74.99
69.95
398.00
429.00

Fox Knives messen

Fox Eastwood Tiger Titanium

439.00
Uitverkocht

Fox Knives messen

Fox Eastwood Tiger Black G10

189.00
Uitverkocht
214.95

Spyderco messen

Spyderco Siren C247GP

299.99
Uitverkocht
189.00
74.99
249.00
258.00

Benchmade messen

Benchmade Bugout 535BK-4

329.00

Leatherman Multitools

Leatherman FREE T4

97.00
299.00

Goedkope zakmessen

Black Fox Ciol Micarta

44.95
449.00

Merken

Wij zijn leverancier van een groot aantal bekende merken van zakmessen  zoals Buck, Benchmade, Cold Steel, Gerber, Mora en nog veel meel merken die je terug kunt vinden in ons merkenoverzicht. Wij staan als erkend leverancier borg voor en goede service en een goede garantie!

AankoopTips

Het kan lastig zijn om het juiste product te kiezen. Het is belangrijk om goed te kijken naar het formaat. Een zakmes met een blad van 8 centimeter of langer, wordt al snel als groot ervaren, en is ook wat lastiger om in de broekzak te dragen. Ook de prijs is verschillend. Hoe duurder het mes, des te beter de materialen zoal de staalsoorten zijn. Duurdere zakmessen blijven over het algemeen langer scherp dan de goedkopere versies. Daarnaast zijn deze doorgaans beter bestand tegen vocht en hebben ze een extra stevige vergrendeling.

Wetgeving zakmessen

Al onze zakmessen voldoen aan de Nederlandse wetgeving. Er is op dit moment nog geen minimum leeftijd voor de aanschaf van een zakmes. Voor vaste messen is de minimum leeftijd voor aankoop 18 jaar of ouder.

Soorten zakmessen

Er zijn vele soorten zakmessen. Je hebt ze met diverse tools of met alleen maar een mes. Je kunt dus zelf kiezen. Messen met alleen maar een blad zijn doorgaans steviger dan versies met meerdere tools. De manier van openen kan ook verschillen. Hoofdgroepen zijn:
  • EDC messen: Voor dagelijks gebruik
  • Tactische messen: Voor Politie, beveiliging en militairen
  • Jachtmessen: Voor de jager
  • Survivalmessen: Om mee te overleven


Hoe roestvast is het roestvast staal van mijn zakmes eigenlijk?

De meeste zakmessen zijn tegenwoordig gemaakt van roestvast staal. Je kunt dat het beste interpreteren als staat dan minder snel roest. Echter geen enkele staalsoort is volledig bestand tegen roest. Toch zal een mes van roestvast staal niet snel gaan roesten. Het beste kun je een mes altijd droog en schoon opbergen. Een aantal messen van Spyderco zijn gemaakt uit LC200N staal dat zeer roestbestendig is en zelfs bestand is tegen zeewater.

Soorten vergrendelingen van zakmessen

Een vergrendeling wordt ook wel een lock genoemd. Bij de meeste zakmessen voorkomt de lock ongewenst inklappen van het blad. Bij messen met Assisted Opening voorkomt de lock doorgaans zowel inklappen als uitklappen van het blad. De meest voorkomende soorten zijn:
  • Liner Lock
  • Back Lock
  • Frame Lock
  • Custom Lock


Bij de liner-lock schuift er een stalen plaatje vanuit het handvat tegen het blad zodra het open wordt gemaakt. Door het stukje staal weer richting de buitenkant van het handvat te schuiven, kun je het blad weer ontgrendelen. We zien deze vergrendeling vaak terug bij goedkopere messen of EDC messen. Deze vergrendeling is soms lastig te gebruiken voorlinkshandigen. Een liner lock is een effectieve vergrendeling maar minder stevig dan een Back Lock.

Bij de Back Lock zal er vanuit de rug van het blad een stuk staal voorkomen dat de as van het mes kan bewegen. Dit stuk staal loopt in de zelfde richting als het staal en staat bekend als zeer sterk. Door de vergrendeling iets in te drukken kan het blad weer roteren waardoor je het mes weer in kunt klappen. Deze vergrendeling is ideaal voor zowel linkshandigen als rechtshandigen.

De Frame Lock lijkt op de liner lock alleen zit het stuk staal niet weggewerkt in het handvat maar maakt het onderdeel uit van het handvat waardoor het net weer wat steviger is. Messen met een Frame Lock hebben maar aan één kant van het handvat een afdekking.

Dan zijn er nog vele messenmeren die hun eigen systeem bedenken. Dit noemen we een Custom Lock.